«Els enamorats» de Goldoni, a Sotacabina Teatre

«Els meus enamorats són exagerats, però no per això menys veritables», remarcava el dramaturg venecià Carlo Goldoni (1707 – 1793). Escriptor, llibretista, intel·lectual del món de l’art i la cultura, un poeta italià del que es commemoren avui en dia obres sobre la vida humana, trames anticlericals, i protagonistes que interrompen en escena parlant de la raó i els sentiments.

Una de les representacions més exitoses del que és considerat el fundador de la comèdia moderna italiana, Els Enamorats, es pot veure sobre l’escenari gràcies al Grup de Teatre Sotacabina. Dirigida per Albert Díaz i Gina Torrent i interpretada pels actors i actrius de 15 a 17 anys, l’obra ens condueix per un mar d’emocions, de desenganys amorosos propis del segle XVII envoltades pels elements de la Commedia dell’Arte.

Les actuacions van començar ahir a la nit, i està previst que se’n facin dues més, avui divendres i demà dissabte, ambdues a les nou del vespre.

Tal i com explicava Goldoni…

“L’amor seria el més terrible flagel de la terra si fes als amants irascibles i infeliços com ho són els dos protagonistes de la meva comèdia. He conegut aquests models a Roma, he escoltat les seves baralles, els seus crits, la seva desesperació: mocadors estripats, miralls trencats, ganivets desembeinats… Els meus enamorats són exagerats, però no per això menys veritables. Riem d’ells avui per no riure’ns de nosaltres demà”.  – Lluïsos de Gràcia

 

Deja un comentario